راهکارهایی برای مقابله با استرس مالی
توضیحات:
-
به نام خدا
راهکارهای کنار آمدن با استرس مالی، برای افرادی که نگران شرایط اقتصادی خود هستند، می تواند در رفع مشکلات ناشی از وضعیت مالی آنها موثر باشد. بسیاری از افراد در اقصی نقاط جهان و اقشار مختلف جامعه، با استرس و عدم اطمینان مالی روبرو هستند. مشکلاتی مانند از دست دادن کار، تشدید بدهی، هزینه های غیرمنتظره یا ترکیبی از این عوامل در زندگی همه افراد وجود دارد.
استرس مالی چیست؟
استرس مالی حالتی است که اکثر ما آن را تجربه کردهایم. با افزایش تورم، کاهش رونق اقتصادی و درآمدها، ازدیاد بدهیها و وامها، و به طور کلی با افزایش هزینههای زندگی، بسیاری از مردم تحت فشار مالی و استرس ناشی از آن قرار میگیرند.
استرس مالی حالتی است که اکثر ما آن را تجربه کردهایم. با افزایش تورم، کاهش رونق اقتصادی و درآمدها، ازدیاد بدهیها و وامها و به طور کلی با افزایش هزینههای زندگی، بسیاری از مردم تحت فشار مالی و استرس ناشی از آن قرار میگیرند.
از استرس مالی در ایران آماری در دسترس نیست ولی بر اساس تغییرات اقتصادی که در سال جاری موجب افزایش شدید هزینههای زندگی مردم شد، درگیر بودن اکثریت مردم کشور با مقوله استرس مالی دور از ذهن نیست. در برخی کشورهای دیگر نیز شرایط مشابهی وجود دارد.
برای مثال طبق گزارش انجمن روانشناسی آمریکا، 72 درصد از آمریکاییها حداقل به صورت دورهای، و 22 درصد از آنها به طور دائم از استرس مالی رنج میبرند.
این نوع استرس بسیار قابل توجه است، زیرا با مشکلات سلامتی مانند افسردگی و اختلالات خواب ارتباط دارد.
استرس مالی چگونه بر سلامت شما تأثیر میگذارد
اگر چه هر استرسی میتواند بر سلامتی شما تاثیر بگذارد، استرس مربوط به مسائل مالی میتواند سمی باشد. استرس مالی میتواند منجر به موارد زیر شود.
سلامت جسمانی ضعیف
استرس مداوم در مورد پول با میگرن، بیماریهای قلبی، دیابت، مشکلات خواب و غیره مرتبط است. در صورت عدم درمان، این شرایط ممکن است به بیماریهای تهدیدآمیزی منجر شود که میتواند شما را حتی بیشتر مقروض کند.
پشت گوش انداختن درمان و مراقبتهای بهداشتی
افرادی که بودجه مالی کمتری دارند تمایل دارند که در قسمتی از خرجهایشان صرفه جویی کنند مانند مراقبتهای بهداشتی.
سلامت روان ضعیف
در اغلب موارد، سلامت روان ضعیف منجر به سلامت مالی کمتر و بالعکس میشود. سالهاست که مطالعات نشان دادهاند که افراد دارای بدهی، میزان بالاتری از مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب را نسبت به افرادی که بدهی ندارند، دارند.
رفتارهای مقابلهای ناسالماسترس مالی میتواند شما را درگیر انواع رفتارهای ناسالم، از پرخوری تا مصرف الکل و سوء مصرف مواد کند. طبق نظرسنجی APA که در سال 2014 منتشر شد، 33٪ از آمریکاییها گزارش کردهاند که برای مقابله با استرس، از خوردن غذاهای ناسالم یا خوردن بیش از حد غذا استفاده میکنند.
روش های مقابله با استرس مالی
در واقع وضعیت شما هر قدر هم که ناخوشایند به نظر برسد، راه حل هایی برای مقابله با آن وجود دارد. استراتژی های زیر به شما کمک کنند تا این چرخه معیوب را بشکنید، مشکلات مالی خود را کاهش داده و ثبات دوباره پیدا کنید.
با یک دوست گفتگو کنید
هنگامی که با مشکلات مالی روبرو هستید، دچار وسوسه شدیدی می شوید که همه مشکلات را خودتان به تنهایی رفع و رجوع کنید. بسیاری از ما حتی پول را یک موضوع تابو می دانیم، موضوعی که نباید با دیگران در مورد آن بحث شود. ممکن است از افشا مبلغی که به دست می آورید یا خرج می کنید احساس ناخوشایندی داشته باشید.
از اشتباهات مالی که مرتکب شده اید احساس شرم کنید. یا از اینکه نمی توانید هزینه های خانواده خود را تأمین کنید شرمنده شوید. اما فکر کردن زیاد به این موضوعات فقط استرس مالی شما را بدتر می کند. در اقتصاد بد کنونی، بسیاری از مردم مانند شما مشکلات مالی زیادی دارند، بنابراین به خوبی می توانند مشکلات شما را درک کنند.
گفتگو با یک دوست قابل اعتماد علاوه بر اینکه استرس شما را کاهش می دهد، به شما کمک می کند که همه چیز را در ذهن خود مرور و حلاجی کنید. نگه داشتن نگرانی های مالی در ذهن، باعث تقویت این نگرانی ها می شود. طوری که این مشکلات پس از مدتی برای شما غیر قابل حل به نظر می رسند.
درمورد آنچه که تجربه می کنید و احساساتی که دارید، صادق باشید.
لازم نیست شخصی که با او صحبت می کنید مشکلات شما را برطرف کرده و یا کمک مالی ارائه دهد.
صحبت در مورد نگرانی های مالی به شما کمک می کند آنچه را که با آن روبرو هستید، درک کنید و حتی ممکن است دوست یا عزیز شما بتواند راه حل هایی ارائه دهد که به تنهایی فکرش را نمی کردید.از مشاوران مالی راهنمایی بگیرید
تعدادی از سازمان ها در زمینه مقابله با مشکلات مالی، اعم از مدیریت بدهی، ایجاد و پایبندی به بودجه، یافتن کار، برقراری ارتباط با طلب کاران، مطالبات مزایا یا کمک مالی، مشاوره رایگان ارائه می دهند.
گرفتن مشاوره از یک متخصص همیشه ایده خوبی است. شما نباید مشاوره را نشانه ضعف بدانید. مشاوره به این معنی نیست که شما به عنوان والدین یا همسر در امور مالی خود شکست خورده اید. بلکه به این معنی است که شما آنقدر عاقل هستید که بتوانید وضعیت مالی خود را تشخیص داده و برای رسیدگی به آن دنبال راهکاری باشید.
از اعضای خانواده کمک بگیریدمشکلات مالی می تواند کل خانواده را تحت تأثیر قرار دهد. حمایت شما از طرف خانواده در چرخش امور بسیار مهم است. حتی هنگامی که دچار مشکلات مالی نیستید، خانواده خود را در جریان وضعیت مالی خود قرار دهید. شما می توانید از اعضای خانواده خود در مورد اینکه چگونه می توانند به شما در پس انداز پول کمک کنند، راهنمایی بگیرید.
برای تفریح خانواده خود وقت بگذارید. از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید. نگرانی های مالی خود را فراموش کنید. قدم زدن در پارک، بازی کردن یا ورزش کردن با هم نیازی به هزینه ندارد، اما می تواند به کاهش استرس و مثبت نگه داشتن افکار کل خانواده کمک کند.
در صورت وجود استرس مالی، مشکلات خود را به اعضای خانواده توضیح دهید. عزیزان شما در مورد چگونگی حل مشکلات مالی که با آن روبرو هستید مطمئنا پیشنهاد هایی را ارائه می دهند.
از دارایی های خود یک لیست تهیه کنید
اگر در تلاش برای تأمین هزینه های زندگی خود هستید، ممکن است فکر کنید که با جواب ندادن به تماس طلب کاران یا بی توجهی به قبض ها و اجاره خانه، می توانید استرس خود را کاهش دهید. اما انکار واقعیت فقط اوضاع را بدتر می کند.
اولین قدم برای حل مشکلات پول، تنظیم یک برنامه برای مشخص کردن جزئیات درآمد، بدهی و هزینه های جاری در مدت حداقل یک ماه است. هر چقدر که این کار دلهره آور یا دردناک به نظر برسد، اما ردیابی دقیق امور مالی به شما کمک می کند تا بتوانید کنترل امور خود را بدست آورید.
هنگام تنظیم برنامه تمام منابع درآمد خود را در نظر بگیرید. حقوق و دستمزد، پاداش، مزایا، نفقه فرزند و یا هر نوع درآمدی که دریافت می کنید را یادداشت کنید.
بدهی های خود را لیست کنید
قبض های سررسید گذشته، هزینه های دیر کرد و همچنین هر پولی که به خانواده یا دوستان خود بدهکارید، را در لیست خود قرار دهید.
هزینه های تکانه ای را حذف کنید. آیا تا به حال برایتان پیش آمده که کالایی را در ویترین مغازه دیده و با هیجان زیاد آن را بخرید؟ خرید های هیجانی و تکانه ای می تواند کارت های اعتباری شما را خالی کند.
هنگامی که بدهی و عادت های خود را مرور می کنید، به یاد داشته باشید که هرکسی ممکن است دچار مشکلات مالی شود. بنابراین مشکلات مالی را بهانه ای برای سرزنش و مجازات خود نکنید. به خودتان کمی استراحت دهید و روی جنبه هایی که قابل کنترل است، بیشتر تمرکز کنید.
کلیه هزینه های خود را پیگیری کنید. وقتی با انبوهی از قبض های سررسید گذشته و افزایش بدهی روبرو هستید، خرید یک قهوه در مسیر برگشت به خانه ممکن است هزینه بی ربطی به نظر برسد. هزینه های ظاهراً ناچیز می تواند با گذشت زمان افزایش یابد. درک دقیق اینکه چگونه پول خود را خرج کنید، کلیدی در بودجه بندی و رفع مشکلات مالی شماست.
علت هزینه و عوامل محرک را شناسایی کنید
آیا بی حوصلگی یا یک روز پرتنش در محل کار باعث می شود به سمت بازار رفته و شروع به خرید کنید؟ آیا به جای آشپزی در خانه، فرزندان خود را برای صرف غذا به رستوران می برید؟ هنگامی که از عوامل تحریک کننده خود آگاهی پیدا کردید، می توانید روش های سالم تری برای مقابله با آنها پیدا کنید.
به دنبال ایجاد تغییرات کوچک باشید. صرف هزینه برای چیزهایی مانند روزنامه صبح، ساندویچ ناهار، یا سیگارهای زمان استراحت می تواند هزینه ماهیانه شما را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. البته محروم کردن خود از لذت های ناچیز کاملا غیر منطقی است. اما کاهش هزینه های غیر ضروری می تواند به جمع کردن پول برای پرداخت قبوض کمک کند.برنامه ای تنظیم کرده و به آن پایبند باشید
برنامه ای برای حل مشکلات مالی مانند پایین آوردن نرخ سود بدهی، مهار هزینه های آنلاین، جستجوی مزایای دولت، اعلام ورشکستگی یا یافتن شغل جدید تنظیم کنید.
اگر از وضعیت مالی خود فهرست نویسی کرده و هزینه های اضافه را حذف کرده اید ولی باز هم هزینه های شما از درآمدتان بیشتر است، سه گزینه پیش روی دارید: درآمد خود را افزایش دهید، هزینه های خود را کاهش دهید یا هر دو. چگونگی دستیابی به هر یک از این اهداف مستلزم تهیه برنامه و پیگیری آن است.
برنامه خود را عملی کنید
راه حل هایی که پیدا کرده اید را با جدیت پیگیری کنید. شاید این به معنای پیدا کردن شغل جدید یا فروش برخی وسایل غیر ضروری خانه برای پرداخت قبض ها باشد.
پیشرفت خود را کنترل کنید. در دنبال کردن و بازنگری برنامه خود سخت کوش باشید. ممکن است برخی از راهکارها بهتر از برخی دیگر باشند. به عنوان مثال گاهی اوقات به دلیل تغییر نرخ بهره، افزایش هزینه های ماهانه یا دستمزد کم لازم است که در برنامه خود تجدید نظر کنید.
از هدف خود فاصله نگیرید. همه ما انسان هستیم و مهم نیست که برنامه شما چقدر دقیق باشد. به هر حال شما نیز ممکن است از هدف خود دور شوید. گاهی اوقات یک اتفاق غیر منتظره باعث می شود تا شما از هدف خود فاصله بگیرید. بنابراین خود را سرزنش کنید، بلکه سعی کنید هرچه زودتر به مسیر خود برگردید.
یک راه حل طراحی کنید. ایده های خود را با خانواده یا دوست معتمد خود در میان بگذارید. با یک خدمات مشاوره مالی رایگان مشورت کنید. ممکن است درخواست وام با نرخ بهره کم به حل مشکل شما کمک کند. شاید لازم باشد ماشین خود را بفروشید. خانه خود را کوچک تر کرده و یا با رئیس خود در مورد اضافه کاری صحبت کنید.
مشکل مالی خود را شناسایی کنید. پس از تهیه موجودی، باید بتوانید به وضوح مشکل مالی که با آن روبرو هستید را شناسایی کنید. ممکن است بدهی بیش از حد داشته باشید، درآمد شما کافی نباشد، یا هنگام اضطراب به سمت خرید های غیر ضروری کشیده شوید. حتی ممکن است مشکل مالی شما، ترکیبی از همه این مشکلات باشد. پس از شناسایی مشکل برای هر کدام از آنها برنامه جداگانه ای تنظیم کنید.