تاثیر موسیقی در درمان اوتیسم
توضیحات:
-
به نام خدا
انواع روش موسیقی درمانی برای کودکان اوتیسم:
موسیقی درمانی با دو روش "فعال و غیر فعال" برای بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد
روش فعال : در روش فعال کودکان به صورت مستقیم با آلآت موسیقی در ارتباط هستند . و این باعث میشه تمام حس های کودک مبتلا به اوتیسم تحریک شود.
روش غیرفعال : در این روش کودک به صورت غیرمستقیم با موسیقی در ارتباط هست و فقط به موسیقی گوش میدهد. مربی سعی میکند با نت های مختلف تاثیر بر روی روح و روان کودک ایجاد کند.
*برای کودکان مبتلا به اوتیسم روش فعال بیشتر کاربرد دارد.*
تاثیراتی که موسیقی درمانی بر روی کودکان اوتیسم دارد:
الف) کودکانی که قدرت تکلم پایینی دارند و صحبتهای آنها قابل فهم نیست گوش دادن به موسقی باعث میشه تا با گذر زمان صحبت کردن آنها بهبود یابد
ب) در کودکان طیف اوتیسم استعداد و علاقه به موسیقی بسیار زیاد هست. و اگر کودک این مهارت را بیاموزد به دلیل یادگیری این مهارت و نمایان شدن این استعداد در خودش باعث میشود که اعتماد به نفس او افزایش پیدا کند.
ج) موسیقی وسیله ایی هست که به صورت مستقیم بر روی عواطف ( چه افراد مبتلا به اوتیسم و چه افراد عادی) تاثیر گذاشته و آن را تقویت میکند. به خصوص در کودکان مبتلا به اوتیسم که عواطف یا احساس در آنها کمتر دیده میشود
د) کودکان بعد از موسیقی درمانی از دنیای درونی خود خارج شده و با دنیا بیرون ارتباط برقرار میکند و همین امر باعث میشه که فرد از گوشه گیری و انزوا دور شود.
ه) موسقی بیشتر از هر هرچیزی میتوان حس های متفاوت کودک را تقویت کند. و در این درمان میشود همزمان به صورت هماهنگی تمام حس ها را بکار گیرد
و)نواختن موسیقی از حرکات تکراری و کلیشه ایی کودک میکاهد . و نواتن جاییگزین رفتاری های متناوب و تکراری او میشود.
ز) کودکان مبتلا به اوتیسم نمیتواند به خوبی تمرکز کنند اما موسیقی به عنوان محرک جدیدی کمک میکند تا تمرکزش را تقویت کند
ح)و وقتی کودک مبتلا به اوتیسم گروه های موسیقی قرار بگیرد این باعث میشود که او با دیگران بهتر بتواند ارتباط برقرار کند و ارتباط اجتماعی او را تقویت میکند.
اهمیت استفاده از موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم:
قطعا دیدهاید که کودک اوتیسم شما به پخش شدن موسیقی علاقهی خاصی نشان میدهد. پس بسیار مناسب است که از آن به عنوان روش موثری برای درمان استفاده کنید "کودک اوتیسم علاقه کمی به برقراری ارتباط های کلامی دارد و موسیقی درمانی جایگزین مناسبی برای درمانهای بینتیجه است." موسیقی به دلیل این که درمانی غیر کلامی ست میتواند تاثیرات بیشتری داشته باشد و حتی مشکلات کلامی کودک را بهبود ببخشد.
*ممکن است به عنوان خانوادهی یک کودک اوتیسم هزینههای زیادی برای کلاسهای مختلف و کاهش علائم اوتیسم کردهباشید که نتیجهی مطلوبی نیز نداشته باشند؛ اما کلاس های موسیقی درمانی علاوه بر رشد نوعی مهارت میتواند به درمان کودک نیز کمک کند*
روش انجام موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم :
الف) ابتدای درمان کودک به موسیقی خوب گوش میدهد تا به درمانگرش اطمینان پیدا کند
ب) در مراحل بعدی کودک، خود مهارتهای موسیقی را یاد میگیرد و او را با مرتبط کردن مفاهیمی مثل رنگ، عدد و نشانه که از نظر او مختلف یا شبیه هستند درگیر میکنند.
ج) کودک باید چیزهایی را که یاد میگیرد در گروهها بکار بگیرد. (لازمه این مرحله همکاری اعضای گروه است )
د) در این مرحله کودک آموختههای خود را در موسیقی به بقیه جنبههای مختلف زندگی تعمیم میدهد و از آن در ارتباطاتش استفاده میکند. در اینجا رواندرمانگر باید از موسیقی هایی استفاده کند که به شرایط زندگی کودک شباهت بیشتری داشته باشند.
موسیقی درمانی برای کودکان اوتیسم در چه سنی موثر است؟
موسیقی درمانی به عنوان یک روش درمانی میتواند در تمام سنین مورد استفاده قرار بگیرد.مهم نیست فرد در چه سنی باشد موسیقی درمانی تا بزرگسالی میتواند ادامه پیدا کند.