موسیقی و نقش آن در تربیت و اعتماد بنفس کودکان
توضیحات:
-
به نام خدا
متاسفانه امروزه با ورودی بازی های کامپیوتری زندگی کودکان دچار دگرگونی عجیبی شده است. کمتر کودکی را می توان دید که با هم سن و سالان خود خاله بازی کند و یا به دنبال وسیله ای برای کشیدن لی لی روی آسفالت کوچه بگردد. کودکان امروز تعاملشان با هم فقط درگیری بر سر گوشی موبایل و تبلت برای بازی های دیجیتالی است و ساعت ها می توانند بدون کوچکترین تعامل با اطرافیان خود چشم به صفحات موبایل و تبلت بدوزند و بی وقفه در بالا رفتن مراحل و بازی و کسب امتیاز خود غرق شوند.
اگر به دنبال راه حل نگردیم ، کودکان امروز بزرگسالان منزوی فردا خواهند شد که به هیچ عنوان نمی توانند رفتار اجتماعی درستی در جامعه داشته باشند و ارتباط دوستانه و کاری با سایر افراد ایجاد کنند.
یکی از بهترین راه حل ها برای غلبه بر این مشکل آموختن موسیقی در سنین کودکی است ، در این مقاله میخواهیم کمی در مورد نقش موسیقی در تربیت و ایجاد اعتماد به نفس در کودکان صحبت کنیم.
تاثیر یادگیری موسیقی بر کودکان
هنگامی که کودک شما شروع به نواختن سازی می کند سه بخش وجودی کودک یعنی عقل، احساس و جسم همزمان با هم درگیر می شوند. برای کودک امروز که یک جا نشین شده و فقط با لمس انگشتان خود روی تاچ گوشی و تبلت ساعتها بازی می کند، تحرک جسمی هنگام نواختن ساز یکی از بهترین فعالیت بدنی به شمار می رود.
درگیری هم زمان عقل و احساس هنگام نواختن و نت خوانی در واقع همان درگیری همزمان نیم کره ی چپ و راست مغز تلقی می شود که همین امر باعث می شود کودک به هوش و منطق سرشاری دست یابد.
بالا رفتن اعتماد به نفس در کودکان هنگام نواختن موسیقی
یادگیری موسیقی به دلیل چالش برانگیز بودن آن سبب بالا رفتن اعتماد به نفس در کودکان می شود. هنگامی که کودک پس از ساعت ها وقت گذاشتن روی یادگیری قطعه ای آن را بی نقص می نوازد و مورد تشویق استاد و والدین خود قرار می گیرد، اعتماد به نفس و فعل توانستن درون او شکل می گیرد و این اعتماد به نفس زمانی به اوج خود می رسد که کودک قطعه ی خود را در میان جمع خانوادگی و یا در کنسرت آموزشگاه خود بنوازد. جالب است بدانید که شخصیت اجتماعی فردای کودک شما به وسیله ی اعتماد به نفس امروز او شکل خواهد گرفت.
نقش موسیقی در بالا بردن خلاقیت کودک
نواختن موسیقی قدرت خلاقیت در کودکان را به طور معجزه آسایی بالا می برد. برخی کودکان همزمان با ساز زدن بدون آنکه کسی به آنها آموزشی دهد شروع به آواز خواندن می کنند، برخی دیگر شروع به بداهه نوازی در قطعات کوچک می کنند، حتی برخی دیگر با رعایت اصول اولیه ساز زدن فیگورهای فانتزی به نحوه ی ساز زدن خود اضافه می کنند. تمام این موارد خلاقیت کودک را درگیر می کند، در واقع هنگامی که کودک با ساز خود ارتباط کامل برقرار کرد، تازه زمان شکوفایی استعداد و خلاقیت کودک شروع می شود.
تاثیر موسیقی بر پردازش سریع اطلاعات
نگاه به نت ها، شناسایی نت ها، پیدا کردن نت روی ساز و درست نواختن ساز همگی اصولی هستند که کودک در هنگام نواختن قطعه ای درگیر آن می شود، در واقع کودک در کمترین زمان ممکن با بیشترین دقت باید نت مربوطه را در مغزش پردازش کند و شروع به نواختن کند. این عمل باعث بالا رفتن دقت بیش از حد کودک می شود و جالب است بدانید که تاثیر بسیار مثبتی روی دروس محاسبتی و ریاضی کودک خواهد داشت.
موسیقی بهترین درمان برای استرس کودک
استرس و پرخاشگری دو دست آورد بسیار منفی بازی های کامپیوتری و تلویزیون دیدن های بیش از حد نرمال در کودکان است.حال تصور کنید که انرژی مثبت موسیقی روح و ذهن کودک را درگیر خود کند. به مرور زمان کودک یاد می گیرد هنگامی که از چیزی ناراحت است و یا استرس دارد سراغ ساز خود برود و با نواختن خود را آرام کند. از طرفی ساز برای او نه تنها استرسی نخواهد داشت بلکه آرامش او را چندین برابر خواهد کرد.
ارف موسیقی کودک
درک ریتم موسیقی در غالب بازی شاید اگر بخواهیم ارف را در یک جمله تعریف کنیم این جمله بسیار مناسب باشد. در واقع ارف پایه ی موسیقی کودک به حساب می آید و با آموزش آن نه تنها می تواند به نواختن موسیقی بپردازد بلکه دوره ای برای مشاوره و انتخاب ساز تخصصی بعدی نیز محسوب می شود. ارف به کودک شما انگیزه می دهد تا موسیقی را یاد بگیرد و مفاهیم موسیقی به شکل جذابی به کودک منتقل می شود.