تنبک چیست؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    یادگیری تنبک بسیار جذاب و زیبا می باشد چرا که ساز تنبک از سازهای کوبه ای محسوب می شود و تولید صدا در آن از طریق ضربه دست ایجاد می شود. همانطور که اشاره کردیم یادگیری تنبک نسبت به بقیه سازها راحت تراست، اما برای یادگیری آن نمی توان یک زمان مشخص تعیین کرد. اگر هنرجویی واقعا توانا و علاقه مند باشد و از تمرین های مستمر غافل نشود، می تواند پس از مدت کوتاهی پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

    هدف از یادگیری تنبک

    یادگیری تنبک برای کسانی که علاقه مند می باشند، بسیار جذاب  است. هنرجو قبل از یادگیری تنبک باید بداند و به آن متمرکز باشد که چه هدفی از این آموزش دارد و قصد دارد تا چه مرحله ای ادامه دهد و پیشرفت کند؟ مثلا اگر هنرجویی بخواهد فقط در مرحله ی مقدماتی پیشرفت داشته باشد، مدت زمان یادگیری او به طور تقریبی 7 ماه طول می کشد. اگر هنرجویی بخواهد به صورت حرفه ای با ساز تنبک آشنا شود و به تمام تکنیک های آن مسلط باشد، مدت زمان یادگیری او به طور تقریبی 3 تا 4 سال است.

    آموزش تنبک به طور خلاصه

    هنرجویان در مرحله ی مقدماتی  می توانند جمله های ریتمیک را به راحتی از طریق ضربه دو دست روی پوست یاد بگیرند و در ادامه  با تکنیک ها و ضربه ها آشنا  شوند.

    یکی از ویژگی های مهم تنبک این است که نواختن آن به وسیله تمام انگشتان دو دست صورت می گیرد. این قابلیت  در ساز تنبک باعث ایجاد صداهای متنوع و اجرای تکنیک های خاص می شود و در نهایت می توان با کمک انگشتان ریتم های پیچیده را اجرا نمود. برای یادگیری تنبک متدهای گوناگونی وجود دارد و کتاب های آموزشی زیادی چاپ شده است. از متدها می توان به متد آقای تهرانی، آقای افتتاح، آقای رجبی، آقای اسماعیلی و آقای اخوان را نام برد.

    خرید ساز

    قبل از خرید ساز حتما باید با مشاور یا مربی خود مشورت داشته باشید تا در انتخاب ساز به شما کمک کنند. خرید ساز بهتر است از سازندگان ساز صورت گیرد.

    سن مناسب برای یادگیری تنبک

    یادگیری تنبک برای هیچ سنی دیر نمی باشد چرا که علاوه بر یادگیری، در تقویت حافظه و توانایی های ذهنی نقش به سزایی دارد. ساز تنبک در سایزهای مختلفی طراحی شده است و سایز کوچک آن برای کودکان مناسب است. پس این ساز را می توان از سنین پایین شروع کرد و از ابتدا پایه ریتمیک کودکان را با یادگیری تنبک قوی کرد.

     

    روش های افزایش سرعت یادگیری تنبک

    همانطور که در بالا اشاره کردیم اولین نکته برای یادگیری، هدف هنرجو می باشد که باید بداند تا چه مرحله ای می خواهد پیشرفت داشته باشد.

    ·       استعداد هنرجو، علاقه ی هنرجو و زمان هایی که هنرجو برای تمرینش اختصاص می دهد همه رو سرعت یادگیری تاثیر دارند.  تمرین منظم  و روزانه  در یادگیری بسیار مهم  است و هنرجویانی که طبق یک برنامه ریزی صحیح و مرتب هر روز ساعتی را به تمرین اختصاص می دهند، قطعا در مدت زمان کوتاهی پیشرفت می کنند.

    ·       از دیگر نکاتی که برای یادگیری تنبک  باید به آن توجه کنیم، تقویت گوش موسیقیایی می باشد که با گوش دادن به قطعات مختلف سنتی که شامل تکنوازی یا گروه نوازی دف و تنبک می باشد تقویت می شود.

    ·       یادگیری تنبک با آموختن مبانی موسیقی مخصوصا وزن خوانی آسان تر می شود.

    ·       انتخاب استاد خوب و حرفه ای در پیشرفت شما تاثیر فراوانی دارد ،بلکه استاد خوب با نحوه آموزش خود می تواند هنرجو را جذب موسیقی کند.

    در نهایت یادگیری هر ساز از ابتدا تا پایان ، نیاز به تمرین و پشتکار زیادی دارد. هنرجویان باید توجه داشته باشند و این  ذهنیت را از خود دور کنند که در مدت زمان کم و بدون تمرین می توانند به سطح دلخواه خود برسند. آنها  باید  فقط روی یادگیری  تمرکز داشته باشند.

     


  • تهیه و تنظیم توسط اجاره و کرایه باند
    تماس : 09123722683- 021 44285741
    انتشار مطلب در :